Omhoog

57ste edite Ronde van Woensdrecht

Zondag 15 maart is het de 57e elite van de wielerronde van Woensdrecht en de Nieuwelingen strijden om KNWU klimmerstrofee!

Op zondag 15 maart wordt alweer voor de 57e keer de wielerronde van Woensdrecht verreden op het parcours met als „kuitenbijter‟ de Rijzendeweg. De wedstrijden worden dit jaar verreden voor nieuwelingen, junioren en elite/beloften. Het comité heeft weer al het mogelijke gedaan om voor de renners een zo perfect mogelijke Ronde van Woensdrecht voor te schotelen.

Vele sponsors hebben het mogelijk gemaakt dat ook dit jaar de ronde weer doorgang kan vinden. Lof komt vooraf al toe aan de renners die hebben ingeschreven. Niet voor niets, want wie de Ronde van Woensdrecht wint wordt bijgeschreven bij winnaars die zeker bij velen niet onbekend in de oren klinken, zoals Piet Rentmeester, Joop Zoetemelk, Harm Ottenbros, Rene Pijnen, Ad Tak, Peer Maas, Jean-Paul van Poppel , Koos Moerenhout en Michael Boogerd.

Ook dit jaar heeft het comité gekozen om nog een keer de kleinere ronde te rijden. Het parcours met de kuitenbijter “de Rijzende Weg” moet daardoor weer een aantal keren meer beklommen worden. Op deze manier zal het nog meer de naam van klimcriterium gaan krijgen, het parcours is 1600 meter lang dus herstellen wordt naar het einde toe steeds moeilijker. Ook bij deze ronde zullen weer de sterkste renners naar voren komen. Het programma is hetzelfde als vorig jaar, de elite/beloften starten het programma, gevolgd door de junioren en als afsluiting rijden ook dit jaar de nieuwelingen. Zij strijden om de trui als leider in de KNWU klimmerstrofee.

ELITE/BELOFTEN
Zij bijten om 12.15 uur de spits af voor 50 keer de beklimming van de Rijzende weg en rijden om de grote prijs Buurstee Advies. Zij worden weggeschoten door Burgemeester van de gemeente Woensdrecht, Steven Adriaansen. De burgemeester heeft al laten zien over een groot wielerhart te beschikken en is zelf ook een fanatiek fietser. In deze categorie rijden de plaatselijke favorieten Koen van de Klundert, Mike Castel en Danos Gerritsen. Bij de eliten/Beloften weet je het maar nooit, kanshebbers genoeg om de felbegeerde beker in ontvangst te nemen. Gerwin de Regt, Jurrien Bosters, Jeroen Das, Paul Moerland en Joury Ottenbros zijn zo maar een aantal namen van renners die hiervoor in aanmerking komen

JUNIOREN
De junioren gaan van start om 14.30 uur voor hun wedstrijd over 58 km, zij strijden om de grote prijs Primera- Niels van Elzakker en het startschot wordt gelost door Miranda Kakebeeke, Ambassadeur van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht. Ook bij de junioren wordt er gestreden om de leidersprijs, vele premies en een drie- ronden klassement. De voorinschrijving bij de junioren komt wat langzaam op gang maar toch zijn er twee plaatselijke favorieten Wout van Elzakker en Lars Akkermans. Zij zullen zich van hun beste kant laten zien want de concurrentie zit niet stil. Potentiële winnaars zijn Jesse Muis en David Dekker.

NIEUWELINGEN
De nieuwelingen gaan om 16.15 uur van start voor hun wedstrijd over 50 km. De nieuwelingen strijden om de grote prijs Woninginrichting Noel Timmermans en het startschot wordt in deze laatste categorie gelost door een vertegenwoordger van de KNWU klimmerstrofee..
De Nieuwelingen strijden dit jaar voor het eerst om de KNWU klimmerstrofee, de wedstrijden hiervoor werden tot voor dit jaar alleen afgewerkt in Limburg, maar de KNWU vindt dat de Ronde van Woensdrecht hier zeker ook voor in aanmerking komt. De eerste trui voor de leider wordt hier dus uitgereikt. Ook wordt er bij de nieuwelingen iedere ronde strijd geleverd boven op de Rijzende weg voor een prachtige leidersprijs. Er hebben bij voorinschrijving al veel renners ingeschreven. Plaatselijke favorieten zijn Dennis Leijten en Maarten de Nijs. Zij zullen het zeker niet makkelijk krijgen in dit grote deelnemersveld, andere kanshebbers zijn o.a. Stijn Daemen, Ezra Tolhoek en Wesley Mol.

Reageer

Je email is nooit zichtbaar.


(verplicht)

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>